Već ste popunili 0% ovog upitnika
Oprez: Izvođenje JavaScript onemogućeno je u vašem pregledniku ili za ovu web stranicu. Možda nećete moći odgovoriti na sva pitanja u ovom upitniku. Provjerite parametre vašeg preglednika.

Prijava za sudjelovanje u istraživanju iskustva sezonskog rada

 

Institut za društvena istraživanja Zagreb provodi istraživanje o iskustvima sezonskog rada u sklopu projekta „Rad po mjeri čovjeka“ i tražimo sugovornike i sugovornice koji trenutno rade ili su 2019. i/ili 2020. godine radili sezonske poslove. Projekt i istraživanje usmjereni su unapređenju položaja sezonskih radnika i radnica, a istraživanjem želimo saznati iskustva i mišljenja sezonskih radnika i radnica o karakteristikama i uvjetima takvog rada, o motivaciji za sezonski rad i utjecaju posla na druge aspekte života sezonskih radnika i radnica.

Istraživanje se provodi putem intervjua (uživo ili putem aplikacije za video komunikaciju) s jednom od istraživačica na kojima bi razgovarali o navedenim temama. Planirano trajanje intervjua je do sat vremena, a sudjelovanje u intervjuu se honorira poklon-bonom u iznosu od 100 kn za trgovinu dm. Za istraživanje su nam potrebni sudionici i sudionice koji rade (ili su radili 2019. i/ili 2020. godine) sezonski u turizmu - trgovinama, kafićima, restoranima, hotelima, hostelima ili drugdje - bez obzira na vrstu posla, mjesto rada i bez obzira na Vašu dob ili spol/rod.

Pozivamo Vas da podijelite vlastito iskustvo sezonskog rada s istraživačicama, kao i pozitivne i negativne aspekte rada s kojima ste se susreli prilikom takvog / takvih angažmana. Ako Vaše bliske osobe, kolege i kolegice ili poznanici odgovaraju opisu potencijalnih sudionika i sudionica, molimo Vas da im proslijedite ovu prijavnicu.

Svi prikupljeni podaci bit će anonimizirani, a za dodatne informacije o istraživanju, molimo Vas da nas kontaktirate na broj telefona: +385 91 1659885 ili na e-mail adresu: kjaklin@idi.hr.

Istraživanje se provodi na Institutu za društvena istraživanja u sklopu projekta „Rad po mjeri čovjeka“ koji sufinancira Europska unija u sklopu Europskog socijalnog fonda. Voditelj istraživanja je dr. sc. Teo Matković.

Sadržaj ovog upitnika isključiva je odgovornost Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.

 

 

Postoje 8 pitanja u ovom upitniku.

PRIVOLA ZA PRIKUPLJANJE KONTAKT PODATAKA

Prikupljanje Vaših kontakt podataka služi isključivo u svrhu ostvarivanja kontakta s Vama i dogovor oko provedbe intervjua.

S Vašim kontakt podacima postupat ćemo sa strogom povjerljivošću i u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) i nacionalnim zakonima o zaštiti podataka. Pristup Vašim podacima za kontakt imat će isključivo istraživači/ce koji su dio istraživačkog tima na provedbi istraživanja iskustva sezonskog rada. Vaši kontakt podaci čuvat će se lokalno na enkriptiranoj datoteci i neće se ni na koji način biti povezani s ostalim prikupljenim podacima, odnosno transkriptima intervjuima.

U slučaju provedbe intervjua  uživo, Vaši kontakt podaci će po završetku intervjua biti izbrisani. U situaciji provedbe intervjua putem aplikacije za video komunikaciju, Vaši kontakt podaci čuvat će se do dva tjedna nakon provedbe intervjua, odnosno do slanja poklon-bona poštom. Ukoliko ne budete sudjelovali u istraživanju, Vaši kontakt podaci bit će izbrisani najkasnije do prosinca 2021. godine.

Tijekom provedbe istraživanja imate pravo tražiti pristup, ispravak i brisanje bilo kojeg podatka koji  ste nam pružili tijekom istraživanja. Osim toga, prigovore na obradu Vaših osobnih podataka možete uputiti službenici Instituta za  društvena istraživanja Zagreb, Darinki Žeželj putem e-mail adrese darinka@idi.hr. Također imate  pravo podnijeti žalbu nacionalnom nadzornom tijelu, Agenciji za zaštitu osobnih podataka.